Manuele Therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de kinesitherapie, met als doel de functie van de gewrichten te herstellen en lichaamshoudingen en –bewegingen te verbeteren. Dit zowel ter hoogte van de wervelkolom als ter hoogte van de ledematen. Een geblokkeerd gewricht kan pijn, stijfheid, functiebeperkingen en overbelasting veroorzaken in het gewricht en in de weefsels rondom.

 

Als manueel therapeut verhelp ik de functiestoornissen door het toepassen van lichte passieve bewegingen. Soms wordt de behandeling aangevuld met gedoseerde impulstechnieken en/of manipulaties. Dit kan een krakend of knappend geluid veroorzaken, dat meestal als vreemd, maar niet pijnlijk wordt ervaren.

 

Bij manuele therapie wordt de behandeling eerst voorafgegaan door een vraaggesprek en een uitgebreid klinisch onderzoek. Dit leidt tot een diagnose waarvoor dan een specifiek behandelplan wordt opgesteld zodat de oorzaak van de klacht kan worden aangepakt.

 

Klachten van het bewegingsapparaat die efficiënt kunnen behandeld worden met manuele therapie zijn o.a. hoofdpijn, nekpijn, pijn ter hoogte van de borst bij ademhalen, lage rug en bekkenpijn, heup- en liespijn, stijfheid ter hoogte van de enkel, schouder en knie, etc.

Manuele Therapie

Myofasciale Therapie

Met myofasciale therapie worden klachten behandeld die hun oorzaak vinden in het verkeerd functioneren van spieren. Er ontstaan Trigger Points (pijnpunten) die pijn kunnen veroorzaken volgens een bepaald patroon. Dit kan zowel lokale als uitstralende pijn geven.

 

Er wordt nagegaan welke spieren verkeerd functioneren. Daarna worden deze behandeld met specifieke technieken, zoals dry needling, warmte, stretching en compressie.

 

Meer informatie over myofasciale therapie vind je op de website www.trigger.be.

Myofasciale Therapie

Algemene kinesitherapie

Binnen de algemene kinesitherapie trachten we met behulp van verschillende behandelmethodes en -technieken het natuurlijke genezingsproces zo optimaal mogelijk te laten verlopen en het lichaam terug naar zijn oorspronkelijke functie te herstellen.

U kunt hier terecht voor posttraumatische en postoperatieve revalidatie (prothese, fracturen,.. ), overbelastingsletsels, sportletsels, rugletsels,..

Algemene Kinesitherapie